Werkbezoek aan Rundu

Hans van der Boor en Radj Ramcharan gaan in september de zus-terwerkgroep in Rundu bezoeken en een groot aantal projecten. Opnieuw wordt de opbrengst van de leerlingenactie Red Nose van het Anna van Rijn College aange-boden aan Rundu Secondary School. Met dit geld kunnen weeskinderen en ande-ren die geen geld hebben voor schoolgeld toch naar het Voortgezet Onderwijs in Rundu. Vorig jaar was er dank zij de al jarenlange durende actie ook geld nodig voor het aanvragen van een universitaire studie door geslaagde wezen.

Het Bonifatius College uit Utrecht geeft trainingspakken mee voor de leerlingen van Boniface College in de buurt van Rundu. En de Lucasschool Galecop geeft 2 lap-tops mee voor de zusterschool Sikanduko. Ook zijn er weer donaties van Kind en Co voor de vorig jaar gestarte drie peuter dagopvangprojecten die nu werk gaan maken van inkomen genererende activiteiten.

Dan -zie bericht hieronder over de veiling- wordt een begin gemaakt met het kera-miek project . Er wordt gekeken naar een geschikte keramische oven die voorlopig onder beheer komt van Rundu Secondary School. De Nieuwegeinse keramiste Me-riam Schinkel is nauw betrokken bij de ontwikkeling van dit project waarin onder-bouwleerlingen van de school ermee aan de slag kunnen en later wordt een coöpe-ratie gestart voor de fairtrade productie van keramische sieraden en voorwerpen. Daarnaast wordt het startende fairtrade project armbanden maken en verkopen van Lizza Hilger bezocht. Verder is er ook een uitwisselingsvraag van junior voetballers van Geinoord. Op vrijdagmiddag 4 oktober organiseert de Werkgroep Rundu voor allen die in Nieuwegein betrokken zijn bij de stedenband met Rundu een conferentie over verleden, heden en toekomst van de stedenband. Ook zal aandacht worden besteed aan de voorbereiding van de viering van het twintigjarig bestaan van de stedenband in 2014.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk